KONTAKT

 

Rokovača d.o.o.
Hribarov prilaz 3, 10000 Zagrebtel: +385/(0)1-662-4477
fax: +385/(0)1-660-6556
e-mail: Kontakt

 

OIB: 25107817189
IBAN: HR4224020061100052992
Erste&Steiermärkische Bank d.d.

 

 

Igre na sreću

 

U srednje ili više razvijenom svijetu, industrija zabave ili razonode je jedna od najvažnijih industrija u 21. stoljeću. Igre na sreću su dio te industrije.

Igre na sreću mogu biti važan dio industrije zabave određene zemlje ako država poduzima odgovarajuće mjere kako bi smanjila socijalne probleme vezane uz igre na sreću, kao što su ovisnost i ilegalne aktivnosti, poput pranja novca i utaje poreza. Ako vlada dosljedno provodi i implementira regulativu i propise, ona može uspostaviti povjerenje javnosti u igre na sreću, što je jedan od preduvjeta za postizanje ​​društvenog i ekonomskog prihvaćanja igara na sreću. Važan aspekt integriteta u ovoj grani gospodarstva je tehnička usklađenost automata i stolova za igre na sreću te prateće tehnologije koje se koriste za igranje.

U Rokovači provodimo testiranje automata i stolova za igre na sreću te izdajemo potvrde (ateste) na temelju zapisnika o ispitivanju. Ove potvrde (atesti) su osnova za korištenje automata i stolova za igre na sreću. Ispitivanja se provode u skladu s tehničkim pravilima određenim nacionalnim propisima. Mi testiramo i provjeravamo identitet automata i stolova za igre na sreću prije stavljanja u rad, onih koji su u uporabi, tijekom redovnih godišnjih provjera, nakon kvarova i na zahtjev Porezne uprave s odobrenim tipom putem inspekcijskih postupaka. Tehnički pregled automata obavlja se na lokaciji gdje se automati postavljaju.

Tehnički pregled se obavlja:

  1. pri prvom stavljanju automata u uporabu 
  2. pri redovnom godišnjem pregledu automata 
  3. pri izvanrednom pregledu automata na zahtjev Ministarstva financija (za potrebe nadzora ili zbog drugog razloga) 
  4. pri izvanrednom pregledu na zahtjev priređivača (preseljenje,promjene programa, oštećenje automata ili većei kvar koji utječe na tehničku i funkcionalnu promjenu karakteristike automata)

Raznolikost automata i stolova za igre na sreću zahtijeva od nas zahtijeva različite postupke testiranja u području mehaničkih, električnih i drugih mjerenja, statističkih testova i igra simulacije za utvrđivanje povratnog omjera. Svi automati i stolovi za igre na sreću bi također trebali imati učinkovitu zaštitu od pristupa dijelovima uređaja koji omogućuju promjenu parametara igre, ili da se utječe na ishod igre.

Stolovi koji podliježu tehničkom pregledu:

Tehničkom pregledu podliježu stolovi (american roulette, european roulette, black-jack, carribien poker, texas hold'em poker i dr.) samo pri prvom stavljanju u uporabu kod svakog priređivača.
Nakon popravka težeg oštećenja ili kvara (npr. cilindra kod american rouletta) potrebno je izvršiti ponovni tehnički pregled prije stavljanja stola u uporabu.

Sustavi koji podliježu tehničkom pregledu:

Tehničkom pregledu podliježe povezivanje automata u on-line sustav, sustav progresivnih i jack-pot dobitaka, te sustav plaćanja na automatima.
Tehnički pregled sustava obavlja se pri ugradnji sustava i pri svakoj njegovoj promjeni.
Tehnički pregled sustava obavlja se i na zahtjev Ministarstva financija za potrebe nadzora ili zbog drugog razloga. Trošak takovog tehničkog pregleda snosi priređivač.

Rokovača d.o.o. akreditirana je od Hrvatske akreditacijske agencije prema zahtjevu norme HRN EN ISO/IEC 17020:2012 kao nadzorna ustanova vrste A za provedbu nadzora automata i stolova za igre na sreću te automata za zabavne igre u području navedenom u Potvrdi o Akreditaciji br. 6083.

 

 
 
Joomla Templates by Joomla51.com